VERWACHTINGSBABBEL

030_20140527_145729_PDS_Z4A4032-2
Heel bewust kiezen we hier voor het oude woord “verwachting” en niet voor de meer medische term zwangerschap.  De medische opvolging van jouw zwangerschap is de verantwoordelijkheid van de vroedkundigen en gynaecologen.
Knooppunt vijf biedt geen medische zwangerschapsbegeleiding.

Wat doen we dan wel?
Met onze expertise rond kinderwens en zwangerschapskeuzes op de achtergrond gaan we met jou in gesprek, zodat jij zelf op jouw parenthood-journey bewuste keuzes kan maken. Want jij bent de expert van jouw leven. En wij zijn expert in het jou daarin steunen.

In onze gesprekken en vormingen zijn we steeds op een verbindende en warme manier aanwezig, met een luisterend oor voor wisselende verwachtingen, stemmingen en gevoelens die in een periode van verwachting kunnen optreden.

Welke keuzes je ook maakt voor en tijdens je zwangerschap of daarna, wij hopen dat je ze steeds maakt in verbinding met jezelf, met je omgeving en met je levensmissie.  Heb je door eerdere ervaringen het gevoel dat je je intuïtie een beetje bent verloren bent? Durf je moeilijk vertrouwen op je lichaam? Zit je gemakkelijk in je hoofd in plaats van verbinding te maken met je lijf en je kindje? We leren je graag heel concrete aandachtsoefeningen om met meer vertrouwen in je eigen lichaam je zwangerschap bewust te beleven.

Soms heb je niet veel te kiezen en loopt het anders dan verwacht.
Je verliest je zwangerschap, je kindje en vaak ook een stukje van jezelf.
Of je kindje krijgt een prenatale diagnose waar je niet op voorbereid was.
Of er gebeurt tijdens de zwangerschap iets met jou of met iemand uit je omgeving waardoor je het moeilijk krijgt.  Ook dan – en zèker dan – kan je bij Knooppunt Vijf terecht voor  steun en counseling.