Waarom overkomt mij dit?

Foto door Pixabay op Pexels.com

Wie een lange kinderwensweg heeft bewandeld, weet dat het pad niet over rozenblaadjes loopt. Soms lijkt het een straatje zonder einde. Soms een doodlopende weg. Je botst op muren, op teleurstellingen, je hoopt, je wanhoopt, je verliest, je hoopt opnieuw en dit vaak eindeloze keren na elkaar. Tot het op is. En je langs de kant van de weg gaat zitten, met de blik naar binnen gericht. Waarom overkomt mij dit? Wat moet ik met dit leven? Wat is de bedoeling van dit alles? Hoe bouw ik een rijk en zinvol leven op, als het een leven zonder kinderen wordt?

In de existentiële psychologie spreekt men van post-traumatische groei wanneer iemand uit een levenscrisis weet te groeien naar een kwaliteit van leven die als bèter wordt bestempeld dan de kwaliteit van leven voor de nare ervaring(en). Andere stromingen noemen het persoonlijke groei of spirituele groei.

Als er iets moois groeit uit de confrontatie met een onvervulde kinderwens, dan is dat natuurlijk prachtig. Je onvervulde kinderwens als een groeikans benutten voor jezelf, actief op zoek gaan naar jouw persoonlijke levensmissie, kan echter een hele pittige uitdaging zijn.
Eentje waarvoor je misschien wel een compagnon de route kan gebruiken…
Contacteer ons als je met mildheid voor jezelf stappen wil zetten voor een betere kwaliteit van leven, ook als je kinderloos bent/blijft.