Missie en visie

Knooppunt Vijf verbindt leven en leren 

Met Knooppunt Vijf wil ik mensen en organisaties ondersteunen

om ‘bumps in the road‘ aan te wenden als groei- en leerkansen.

Mensen zijn geen lerende machines, maar zullen zich in de toekomst wel moeten kunnen onderscheiden van duizelingwekkend snelle zelf-lerende machines aka robots.
Wat maakt ons als mensen krachtig en constructief-onderscheidend?

Het antwoord is even eenvoudig als complex:
het vermogen om ons in de diepte te verbinden met anderen.


Ikzelf zet die verbinding – dat wat zich voltrekt in de tussenruimte tussen cliënt/counselor of leerling/leraar – graag in als ‘trigger voor leren.’ 

Bijvoorbeeld de ontmoeting met kinderwens, zwangerschap en ouderschap daagt volwassenen al vroeg in het leven uit om te groeien naar een hoger niveau van bewustzijn. Als dit leerproces van de parenthood-journey voldoende ondersteuning krijgt, komt dit hechting en verbinding tussen ouder en kind – en bij uitbreiding de maatschappij – ten goede.  Preconceptionele en perinatale counselors zijn in deze visie per definitie begeleiders van een leer-proces: moeders en vaders moeten op korte tijd enorm veel nieuwe dingen leren.  

Begeleiders van leerprocessen kunnen enorm aan impact winnen wanneer zij dat wat zich afspeelt in de ruimte tussen henzelf en hun cliënt en/of leerling kunnen pàkken (benoemen) en kunnen inzetten voor een grotere leer-winst.

Dit vergt van de begeleiders (leraren, coaches, counselors, hulpverleners) een hoge mate van verbindings-bewustzijn en een sterk ontwikkelde intuïtie en ook een stukje taalvaardigheid.  

Met Knooppunt Vijf zet ik me dan ook in om het verbindings-bewustzijn te vergroten van al wie met mensen werkt en begeleidt in een leer-en of veranderingsproces.