VOOR (WENS)OUDERS

Waarvoor kan je bij Knooppunt Vijf terecht?

  • Je kinderwens geraakt niet vervuld en je zoekt hiervoor begeleiding. 
  • Je maakte een verliesgeboorte mee en zoekt rouwondersteuning

Je parenthoodjourney begint met een wens. De wens om mama/papa te mogen worden. Soms gaat dit niet allemaal zo vanzelf. Een onvervulde kinderwens draagt vaak veel verborgen verdriet met zich mee. Misschien was je al wel eens zwanger, maar verloor je je kindje? Bij Knooppunt Vijf kan je terecht voor creatieve rouwondersteuning bij perinataal verlies. Voor je kinderwens vind je in Elke een compagnon-de-route. Iemand die met je mee-kijkt, mee-denkt en mee-zoekt naar wat je allemaal zèlf kan doen om je kinderwens in vervulling te doen gaan. En iemand die beschikt over een uitgebreid netwerk van betrouwbare hulpverleners om datgene aan te pakken waar je zelf niets kan aan doen.  

  • Je bent zwanger en ligt met jezelf in de knoop.

Tijdens je zwangerschap is het goed mogelijk dat je met jezelf in de knoop ligt…
Je vroedvrouw kan je ondersteunen en onzekerheden over je zwangerschap opvangen. Soms echter spelen er andere zaken mee die op zich met je zwangerschap misschien niets te maken hebben, maar die de beleving van je zwangerschap wel erg kunnen beïnvloeden. Kom gerust eens langs om in kaart te brengen wat het precies is waar je het tijdens je zwangerschap moeilijk mee hebt. Dan zoeken we samen naar oplossingen.   

  • Je bent net mama geworden (en van een roze wolk is geen sprake of juist wel).

Heb je dat babytje dan eenmaal in je armen? Weet je niet zo meteen wat je er mee aan moet? Wat je moet voelen? Blijven die fameuze overweldigende moedergevoelens voorlopig uit? Dan kan het zinvol zijn om de hulp in te schakelen van een postpartumconsulent. Iemand bij wie je even op verhaal kan komen en iemand die je technieken kan aanleren om deze periode met je baby te overleven – èn die je oefeningen kan leren om het hechtingsproces met je kindje maximaal te ondersteunen.  Heb je wel een roze wolk en geniet je volop van het samen-zijn met je baby? Heerlijk voor jou! Sla deze paragraaf dan maar snel over!

  • Je zoekt steun en advies in het opvoeden van jouw unieke kind/jongere.

Je kids groeien op en bezorgen je heerlijke gezinsmomenten. Soms echter maken opgroeiende kinderen het jou knap lastig en stellen je ze voor enorme uitdagingen.
Onze kinderen houden ons een spiegel voor zoals niemand anders dat kan.
In alle zorgtaken dreigen we soms wel eens aan onszelf voorbij te gaan.
We verliezen soms het contact met onszelf, met onze kinderen of met onze partner.
Als je het gevoel krijgt dat het je allemaal wat ontglipt, dan kan het zinvol zijn om iemand in te schakelen die je uitdaagt om te gaan voelen wat er ècht bij je aan de binnenkant gaande is. Iemand die ruimte maakt voor wat er echt toe doet en iemand die oplossingsgericht met jou èn/of met je kind aan de slag gaat met wat er op de tafel wordt gelegd.  

  • Je trekt het niet meer en een parental-burn-out loert om de hoek
  • Je voelt je uit balans door grote veranderingen en/of verlieservaringen  
  • Je hebt het gevoel dat je meer uit het leven wil halen

Of je nu in een impasse zit of juist op zoek wil naar meer dynamiek en beweging in je leven. Met Elke als sparring-partner ga je in een aantal sessies samen op zoek naar effectieve strategieën om jouw verander-wens vorm te geven.  Of het nu gaat om het aanpakken van piekergedrag, uitputtingsklachten, angstige gevoelens, controle-issues, gezondheidsverbetering, … Je hoeft het niet allemaal alleen uit te zoeken. Bij een eerste intakegesprek bekijken we of mijn aanpak voor jou zinvol kan zijn. Het kan ook dat we moeten uitreiken naar andere, meer gespecialiseerde hulpverleners. Dankzij ons netwerk, helpen we je graag verder op weg als dat nodig blijkt.