VOOR HR-MANAGERS

inzetten op preventie burn-out bij vrouwelijke werknemers!
kinderwens & moedervriendelijke bedrijfscultuur

programma’s voor HR-managers

kinderwens@work
postpartumsteun@work

Vormingsaanbod voor HR-medewerkers

“Een onvervulde kinderwens is geen ziekte. Maar je kan er wel goed ziek van zijn.”
Dagopleiding voor HR-medewerkers (van bedrijven, scholen, zorginstellingen,…)
i.s.m. ExpertiseNetwerkKinderwensVlaanderen

Vormingsaanbod voor Kinderwensouders
i.s.m. ExpertiseNetwerkKinderwensVlaanderen

Programma voor HR managers (kinderwens@work)?

Kinderwens@work

Werknemer
Als kinderwensouder en werknemer valt het niet altijd mee om de draad op het werk niet kwijt te geraken. Je wordt regelmatig overvallen door de emoties die nu eenmaal bij het proces horen, zoals verdriet, boosheid, vermoeidheid en concentratieproblemen. Die kun je op je werk nou net niet gebruiken. Je bent voortdurend bezig met je kinderwens en dat helpt ook niet bepaald. Wat je nodig hebt is begrip en een werkdruk die is afgestemd op wat jij nu aankunt. Op die manier kun je goed functioneren en helpt je werk je in je verwerkingsproces. Als afleiding, om in het ritme te blijven, en door structuur aan je leven te geven. Het valt vaak niet mee om hierover met je baas in gesprek te komen. Wat kan helpen is het voorlezen van een brief, waarin je op een respectvolle manier uitlegt wat je nu denkt, voelt, dwarszit en waaraan je behoefte hebt.

Ik heb daarvoor een speciale VOORBEELDBRIEF geschreven. Klik hier om deze brief te downloaden.

Werkgever
Omgaan met kinderwensouders die nog volop in een proces zitten is moeilijk.  Dus ook bij bedrijven. Want een kinderwensouder kan de ongemakken, pijn en het verdriet niet altijd thuislaten, als hij/zij naar het werk gaat. Het hebben van kinderen is vaak een gegeven wat werknemers met elkaar verbindt.  Wanneer die gewenste kinderen er maar niet komen, kan dit de getroffen werknemer danig uit balans brengen. Vaak vinden  leidinggevenden en collega’s het moeilijk om hier mee om te gaan. Hoe maak je het bespreekbaar? Hoeveel aandacht moet je een collega geven? Zit je collega in een medisch traject, dan zijn er misschien aanpassingsregelingen mogelijk.  Welke taken zijn op dit moment erg moeilijk? Wanneer praat je er wel of juist niet over? Allemaal voorbeelden van vragen waar mee wordt geworsteld.

Jaarlijks krijgen 1 op 6 koppels in Vlaanderen te maken met een moeilijk vervulbare kinderwens.  Lees meer over rouw op de werkvloer in dit artikel uit Arbomagazine: Rouw is geen ziekte, maar je kan er wel goed ziek van zijn.