Prima mama spreekuur

Het vaste spreekuur voor al jouw zorgen en twijfels in het moederschap.

Ben jij een mama uit één van deze gemeenten?
Boechout, Vremde, Borsbeek, Mortsel, Hove, Lint, Edegem, Lier, Koningshooikt, Ranst, Broechem, Emblem, Nijlen, Kessel, Wommelgem, Deurne, Berchem en Wijnegem.

Dan biedt Knooppunt Vijf jou spreekuur op minder dan 30 minuutjes van je woonplaats.

Als kersverse mama wachten je immers heel wat uitdagingen. Jij hebt zo naar die wolk van een baby uitgekeken en het is toch wel anders dan verwacht. Waar is die roze wolk? Er is zoveel veranderd: je relatie, je lichaam, je levensstijl, je seksleven,… De bevalling is niet verlopen zoals je had gehoopt? Het was een lange, emotionele weg om zwanger te worden en nu pas krijg je het moeilijk? Je voelt niet meteen een sterke verbinding met je baby. Je weet het allemaal niet meer, bent onzeker of je twijfelt aan jezelf. Je voelt je bang, eenzaam, schuldig of verdrietig. Je bent moe. Je bent het evenwicht verloren. Er rust soms een groot taboe op het prille moederschap en iedereen verwacht dat je geniet. Het is moeilijk om over je gevoelens, angsten en twijfels te praten. Soms is het zelfs moeilijk om hierover met je partner te praten.

Wij luisteren naar jouw verhaal, jouw zorgen en twijfels in het moederschap. Zo proberen we samen inzicht te krijgen in datgene wat er op dat moment het meeste naar de voorgrond treedt. Na een eerste gesprek bepaal je zelf of je nood hebt  aan een mini-traject waarin we in max. 3 gesprekken samen dieper ingaan op wat jij aanbrengt als voornaamste vraag.  We gaan oplossingsgericht aan de slag en verkennen verschillende opties om je twijfel of probleem aan te pakken.

Praktisch?

Wil je graag naar het spreekuur komen? Een eerste telefonisch kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend.

Stuur een mailtje met je naam, vraag en telefoonnummer naar elke@knooppuntvijf.be
We bellen je op om kennis te maken en als je interesse hebt, plannen we meteen een afspraak in.

Voor een eerste gesprek betaal je 50 euro.  We leggen je ook alle andere doorverwijsmogelijkheden naar het netwerk psychisch welzijn uit en zorgen indien nodig of dringend voor een doorverwijzing naar Moeder en Baby .