moeder worden is een kunst

cropped-wat-ben-je-schattig3.jpgBen je (pas) bevallen en is het niet zoals je had verwacht? Was je bevalling traumatisch? Zit jij eerder op een grijze dan op een roze wolk? Heb je een huilbaby of valt het ouderschap je gewoon zwaar?

Knooppunt vijf steunt prille mama’s met post-partum-begeleiding op maat en met prille-mama-cursussen.

Als kersverse mama wachten je immers heel wat uitdagingen. Jij hebt zo naar die wolk van een baby uitgekeken en het is toch wel anders dan verwacht. Waar is die roze wolk? Er is zoveel veranderd: je relatie, je lichaam, je levensstijl,… 
De bevalling is niet verlopen zoals je had gehoopt? Het was een lange, emotionele weg om zwanger te worden en nu pas krijg je het moeilijk? Je voelt niet meteen een sterke verbinding met je baby. Je weet het allemaal niet meer, bent onzeker of je twijfelt aan jezelf. Je voelt je bang, eenzaam, schuldig of verdrietig. Je bent moe. Je bent het evenwicht verloren. Er rust soms een groot taboe op het prille moederschap en iedereen verwacht dat je geniet. Het is moeilijk om over je gevoelens ,angsten en twijfels te praten. Soms is het zelfs moeilijk om hierover met je partner te praten. Je bent niet alleen. Je hoeft het niet alleen te doen. Bij Knooppunt vijf kan je terecht voor persoonlijke post-partum-begeleiding en prille-mama- workshops. In de workshops ontmoet je andere mama’s van wie het evenwicht wankelt. In een nieuwe balans komen, lukt soms beter samen.

Zoek je een klankbord voor je diepere innerlijke twijfels, zorgen of angsten?

Wil je graag groeien in je moederschap en  jezelf weer krachtiger gaan voelen?

Vraag dan hieronder een counselingtraject aan.