Over Elke en Wakker Ouderschap

 

Mezelf laten zien, durven tonen. Het blijft een dingetje. Daar mocht in deze  uitbundige Mei-maand op volle maan maar eens komaf mee gemaakt worden. Dus kwam er een Inspiratiefje tot stand, om mijn lieve mede-ploetermoeders en – bakfietsvaders, te inspireren voor een betekenisvolle beleving van deze Mei-maand, samen met je kind. De meeste van mijn vrienden kennen me als iemand die zich gemakkelijk toont, iemand die een sfeer in een ruimte kan bepalen – en ook goed kan aanvoelen. Een extraverte èn gevoelige ziel. Zo iemand die leeft met een voet op de gas en een voet op de rem tegelijk. Naar ’t schijnt een zeldzame combinatie van eigenschappen. Tegelijk vind ik mezelf nu niet echt zo bijster bijzonder. Ik ben een heel gewone mama van twee kindjes, kleuters nog, Flore en Lander. Een heel gewone vrouw met een heel gewone job als leraar. Ik zucht als het toiletpapier op is, ik kan verontwaardigd zijn en verdrietig, boos en gefrustreerd. En ik heb altijd al iets gehad met spiritualiteit en oude tradities van kleins af aan. ´t Verklaart wellicht mijn keuze voor mijn eerste studies als historica en godsdienstwetenschapper. Quasi mijn hele jeugdige leven, dat wil zeggen voor ik moeder werd, stond ik met een groot hart voor kwetsbare kinderen in jeugdwerk en onderwijs. Ik werkte er met kinderen lagere school en met pubers en gaf aan vele jeugdwerkvrijwilligers jarenlang opleidingen over hoe omgaan met moeilijk gedrag.
In mijn ouderschap sta ik graag bewust, maar met oog voor the bigger picture, voor de Big Why.
Dat maakt ouderschap voor mij een ultieme vindplaats voor spirituele groei. Vanuit mijn expertise op vlak van zingeving en onderwijs, inspireer ik met Wakker Ouderschap graag andere ouders om samen met hun kind persoonlijk en spiritueel te groeien. Want begeleiding, ook bij de spirituele ontwikkeling, is een Recht van ieder Kind en van iedere ouder. #Rechtenvanhetkind #Rechtenvanouders #wakkerouderschap #detijdisrijp #wieisdieElkeJacobsvanwakkerouderschap  #spiritueelishetnieuwenormaal 

Wat lezers zeggen over de Inspiratiefjes

Supergoed en inspirerend!

Danaë, Moeder van vier

Heel aangenaam om te lezen. Luchtig en dieper afwisselen

Lore, mama in een multi-religieus gezin

We zijn benieuwd naar meer!

Linda & Sam van #Moederenmeer

Laten we samen wat bouwen.


%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close