Je kan bij mij terecht…

… als je extra ondersteuning zoekt in een moeilijke kraamperiode
Ik ben geen vroedvrouw en kan je weinig leren over borstvoeding helaas, maar ik heb wel een doosje tips & trics om die schuldgevoelens te tackelen, de hechting met je kindje te verbeteren, je meer rust te laten ervaren in je hoofd en in je lijf, je bevallingsverhaal met mildheid te bekijken en je te gidsen als je vind dat die babyblues nu wel erg lang duurt…
Ik kan natuurlijk ook gewoon even luisteren naar hoe het met je gaat – al kan je je afvragen of je dan niet liever en goedkoper gewoon een koffietje drinkt met een vriendin? (Hier komt mijn ware “handen uit de mouwen” – laten we dingen doen, experimenteren en uitproberen – aard even piepen). Gewoon maar wat praten doe je maar met je BFFs! Tenzij je je eenzaam voelt in het moederschap, dan ben je natuurlijk ook voor een gewone babbel heel erg welkom! ;-))

… als je begeleiding zoekt in een rouwproces naar aanleiding van een verliesgeboorte (hoe pril ook). Wist je dat onverwerkt verdriet van een misgelopen zwangerschap nog jaren in je systeem kan blijven zitten en post-traumatische stress met zich kan meebrengen? Blijf er niet stilletjes mee rondlopen. Zoek hulp! Ik kan natuurlijk jouw kindje niet terug toveren, maar ik kan je wel aan de hand van hele concrete rouw-tools hulpmiddelen aanreiken om “mèt – zonder” jouw kindje je leven toch verder te leven… Al gaat het verdriet natuurlijk nooit helemaal echt weg (let’s be real and most of all, let’s be kind to ourselves and let’s allow ourselves to give us all the time and support we can get). Je hoeft dit niet alleen te doen! Is mijn praktijk niet bij jou in de buurt of is je verdriet te vers en wil je gewoonweg de deur nog niet uit? Ik bied deze begeleiding uitzonderlijk ook in een online-formule. Contacteer me maar voor meer informatie als je dit wenst.

… als je begeleiding en steun zoekt in het rouwproces dat een onvervulde zwangerschapswens met zich meebrengt.
Met mijn hoofd in de wolken en mijn voeten op de grond wil ik jou begeleiden tussen droom en daad, tussen hoop en wanhoop, tussen verdriet en vreugde… Als kinderwensconsulent werk ik met jou aan veerkrachtversterkende skills, zodat je – met fertiliteitsbegeleiding en/of natuurlijke ondersteuning – kan timmeren aan de weg naar ouderschapsland. Natuurlijk zal ik in de eerste plaats “gewoon luisteren” naar jouw verhaal en naar de stappen die je tot hiertoe al hebt ondernomen, maar met mijn handen-uit-de-mouwen-aanpak zal ik jou vooral oefeningen aanleren die jouw veerkracht zullen versterken. Anders dan de binnen de reguliere hulpverlening, zal ik je ook uitnodigen om stil te staan bij jouw eigen opvattingen over het leven voor dit leven… Geloof niet alles wat je denkt dus (ons brein kan soms gemene trucs met ons uithalen die we in de psychologische literatuur kennen als Brain distortions). Denk wel na over waar je in gelooft… Het zou je zomaar kunnen ondersteunen in het realiseren van jouw diepste wens… Ik wens het je van harte!

… als je tegen een parental burn-out aanzit of als je angst hebt om (weer) een burn-out te krijgen…
Dan zal ik jou met een nuchtere voeten op de grond aanpak gidsen doorheen deze periode van “thuis-zitten”… ook als het “thuis-zitten” zelf (deel van) het probleem is. Veranderingen realiseren in je privé-situatie is niet gemakkelijk en de meeste mensen houden van nature niet zo van verandering. Vaak is de berg uitdagingen te groot en weet je niet eens meer hoe er aan te beginnen of er over te praten.
Dan is het kwestie van crisis-management en prioriteiten stellen. Daarvoor kan je misschien wel een coach gebruiken. Iemand die met jou de puzzel legt en kijkt wat er nu eerst moet gebeuren om je leven terug op de rails te krijgen. Bij een burn-out moeten we vaak in eerste instantie weer leren zakken naar onze voeten en terug contact maken met ons lichaam en met de aarde. Letterlijk moeten we weer gaan zoeken naar de grond onder onze voeten. Ik leer je in de sessies hoe je je tijd kan beheren nu je ‘thuis-zit’ (want het voelt allemaal zo nutteloos, right?), welke kleine muizenstapjes die olifant kunnen tackelen, technieken om stil te staan bij de “verlies-ervaring” die de burn-out op zich met zich meebrengt (ja dat mag je ook gerust een rouwproces noemen) en vooruit te kijken naar wat het jou in s hemelsnaam voor goeds zou kunnen brengen (hard to believe at this point, I know!) . Samen gaan we aan de slag, gewapend met een koffertje burn-out-tools, want een burn-out overwin je niet door gewoon wat te gaan zitten kniezen en te wachten tot het weer overgaat. (I kid you not, er zijn echt mensen die dit nog steeds geloven! )