TRAINING VOOR PROFESSIONALS

adult business choices choosing

Foto door rawpixel.com op Pexels.com

Versterk jouw existentieel professionalisme

Vanuit onze expertise willen wij jou versterken in je existentieel professionalisme als zorgverlener van hopende, verwachtende, prille en groeiende ouders.

Vroedkundigen, psychologen, lactatiedeskundigen, gynaecologen, (fertiliteits)artsen, counselors, consulenten, loopbaan- en life coaches die graag meer ‘zin voor zingeving’ in hun job integreren zijn welkom op onze vormingen om de existentiele dimensie van preconceptiezorg en peripartale zorg te exploreren.

Het levensverhaal van cliënten en patiënten kent immers een fysieke, sociale, psychologische én spirituele/existentiële/zingevingsdimensie.
Een onvervulde kinderwens, een zwangerschap met onverwachte wendingen en ook pril ouderschap waarbij de jonge moeder en vader afscheid nemen van het leven voorheen, kenmerkt zich wel eens door de ervaring van zin-deficiëntie.

Mensen doen dan uitspraken als: “wat heeft het allemaal voor zin”? “het lijkt me allemaal zo zinloos” “waarom overkomt mij dit?” “wat moet ik met mijn leven als…” “ik voel me zo nutteloos” “ik voel me zo klein” ik voel me zo machteloos” … 

In onze zorgende modus van zorgprofessional, gaan we gemakkelijk voorbij aan deze vragen of opmerkingen.  Liever zoeken we oplossingen. Of adviseren we om deze vragen beter niet of ànders te stellen, we leren aan om te focussen op het positieve of trachten te werken met gegevens en antwoorden wèl zeker zijn…

Hoe waardevol onze zorg ook is, vaak doen we niet ècht recht aan de zingevingsdimensie van de zorgvraag die de patiënt/cliënt op dat moment stelt.
Soms maken deze vragen ons ongemakkelijk. We hebben immers niet alle antwoorden.

Hoe kan je als zorgverlener zorgvuldiger omgaan met zulke vragen?
Welke tools heb je in handen om ze niet weg te wuiven, weg te schuiven of weg te redeneren? Wil je jouw existentiëel professionalisme versterken?
Je bent bij Knooppunt Vijf aan het juiste adres! 

Een vorming volgen kan op drie manieren: 

1) Op individuele traject-basis
Dan ben je welkom in een reeks van 5 individuele vormingsmomenten.
We werken dan vraaggestuurd en reflecteren op waar je tegenaan loopt in jouw beroepspraktijk.  Vul dan ons contactformulier in met je aanvraag.

2) Via ons cursus-aanbod
Kijk in onze rubriek “agenda” wanneer de volgende reeks “versterk je existentiëel professionalisme” doorgaat.

3) In een vorming op maat van jouw organisatie
Wil je graag een vorming aanvragen voor jouw (groeps)praktijk/beroepsvereniging/studenten…?
We werken op maat graag een aanbod voor je uit.
Vul ons contactformulier in om te informeren naar de mogelijkheden.