Mama maal één

Door cystes op mijn eierstokken bleek snel zwanger worden niet evident. Toch begon ik vol goede moed aan elke inseminatiepoging. En de derde keer was raak! De zwangerschap verliep vlot en op het ogenblik van de bevalling was mijn mama bij mij. Het moment dat Lies in haar armen lag, vergeet ik nooit. Daar was ze dan, mijn dochter. Het mooiste meisje van de wereld. Mijn grote geluk.

Liesje had last van reflux en was een huilbaby. Roos heeft vaak met haar handen in het haar gezeten, maar gelukkig waren haar ouders en zus er voor haar en sprongen die bij wanneer ze konden. Ook al voelt ze zich vaak onzeker – zoals alle mama’s – toch voelt ze zich voor het eerst echt compleet en houdt ze zielsveel van Liesje.

Wist je dat?

  • alle vrouwen tussen 18 en 45 jaar een verzoek tot medisch begeleide voortplanting kunnen indienen?
  • Het fertiliteitscentrum elk verzoek in overweging neemt?
  • Medische en psychologische tests moeten uitwijzen of het verzoek ingewilligd wordt?
  • bewust alleenstaande mama’s meestal hoogopgeleid zijn en een succesvolle carrière en eigen woonst hebben?
  • Sommige centra zijn strenger in hun screening dan andere?
  • het aantal alleenstaande vrouwen dat via kunstmatige inseminatie een kind krijgt nog steeds stijgt?
  • het aantal aanvragen de laatste tien jaar verdrievoudigd is?

Hoe begin je er aan?

Bij Knooppunt Vijf kan je je kansen op aanvaarding voor een procedure bij een fertiliteitscentrum verhogen door je goed voor te bereiden om ‘je zaakjes op orde te hebben’.

In onze trajectbegeleiding staan we samen stil bij de vraag naar de plaats van kinderen in jouw leven.  Je kan je twijfels, gevoelens en gedachten tot uitdrukking brengen in een oordeel-vrije ruimte.  Aan de hand van zeer concrete reflectie-oefeningen leer je in kaart brengen of jij je klaar genoeg voelt om dit avontuur als alleenstaande ouder aan te gaan.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close