KINDERWENS

Foto door Pixabay op Pexels.com

Ben je een wensvader in relatie met een vrouw?
Ook voor wensvaders kan het koesteren van een kinderwens heel wat zorgen met zich meebrengen. Niet alleen heeft een onvervulde kinderwens impact op je relatie, ook heeft het impact op jouw identiteit als man.
Frustratie, woede en onmacht zijn gevoelens die het vaakst naar voor komen bij mannen die samen met hun vrouw een onvervulde kinderwens koesteren. Wil jij leren hoe je deze gevoelens constructief kan kanaliseren in plaats van ze te laten doorwerken in andere domeinen van je leven of handelingen waar je achteraf vaak spijt van hebt? Neem vandaag nog contact met ons op als jij ook eens nood hebt aan een klankbord. Er is altijd iemand die luistert.

Ben jij een alleenstaande wenspapa?
Als alleenstaande man heb je het zeker ook niet gemakkelijk. Voor alleenstaande mannen met een kinderwens is er in onze maatschappij weinig forum. Toch kan het met je meedragen van een onvervulde kinderwens veel verscholen verdriet inhouden. De wetenschap dat je wellicht een hele goede papa zou zijn, kan zowel troostend als frustrerend werken. Zoek je naar verandering in je leven? Is het voor jou belangrijk om biologisch vader te zijn, of valt vaderschap voor jou ook op andere manieren in te vullen? Wij zijn er voor je als je onvervulde kinderwens bij jou een proces van persoonlijke groei in gang te zet. Of je nu vooral ruimte nodig hebt voor jouw verdriet of je nu naar manieren zoekt om verandering te brengen in je huidige situatie: we staan voor je klaar. Vul ons contactformulier in voor meer informatie over onze werkwijze.

Ben jij een wenspapa die graag een kindje wil grootbrengen samen met een andere wenspapa?
Dan zijn er wel wat mogelijkheden. Natuurlijk kan het zijn dat jullie al samen zorg dragen voor kinderen uit het huwelijk van een partner uit een vorige heteroseksuele relatie. Heeft geen van jullie beiden al kinderen, maar willen jullie er wel graag? Dan valt er heel wat te kiezen en te beslissen nog voor het zover is. Het helder stellen van jullie motivaties, overtuigingen en opvattingen rond ouderschap is een eerste stap. Van daaruit kan duidelijk worden of jullie eerder zouden kiezen voor pleegzorg dan wel voor adoptie of voor een andere vorm van ouderschap, zoals méérouderschap in samenwerking met een lesbisch koppel bijvoorbeeld. Google zeker eens naar de website meerdangewenst voor meer informatie over de wereld van mogelijkheden voor kinderwens bij holebikoppels.
Bereid je je graag goed voor op een eventuele adoptieprocedure of pleegzorgprocedure? Of ben je nog niet helemaal zeker welk soort ouderschap je het best zou liggen? Ben je bereid om je levensstijl eens onder de loep te nemen en zoek je naar manieren om meer zicht te krijgen op je motivaties voor ouderschap? Neem zeker eens contact met ons op om de mogelijkheden te bekijken.