Mamamaaltwee

Jij en de vrouw van je leven hebben het beslist. Een gezinnetje van jullie zelf, jullie gaan er voor.  Als holebi-wensouder kom je voor heel wat extra obstakels en vragen te staan in de zoektocht naar de manier waarop jullie je kinderwens gaan vervullen.

In de vorming mamamaaltwee staan we stil bij de mogelijkheden en eventuele moeilijkheden die jullie extra te tackelen hebben om tot de verwezenlijking van jullie droom te komen.  Hierbij kijken we niet alleen naar de komst van het kindje zelf, maar ook naar de komst van eventuele tweede of derde kindjes, naar de vraag of borstvoeding voor jullie wel of geen optie is, naar de vraag of genetisch ouderschap voor jullie belangrijk is enzovoort.

Waar en wanneer?
Klik hier en ontdek wanneer en waar we deze vorming weer eens organiseren!

Wat mag je verwachten?
Deze cursus doet je op een bewuste manier even stilstaan bij de vraag naar de plaats van kinderen in jullie leven.  Er wordt informatie gedeeld en uitgewisseld.  Er zijn veel meer keuzes te maken dan je misschien op het eerste zicht denkt als je aan kinderen krijgen denkt. Het lijkt ook allemaal zo simpel. Maar is het dat wel? Daarover kan je op deze cursus in gesprek gaan met andere holebi-wens-ouders.  Er worden ook zeer veel getuigenissen uit de praktijk verwerkt in de opleiding, zodat je een idee krijgt van hoe anderen het voor jou al hebben aangepakt. Deze cursus wordt gegeven in een oordeel-vrije ruimte, met respect voor ieders eigenheid en met respect voor de rechten van het kind en de rechten van de wensouders.

Voor wie is deze vorming?
Deze vorming staat open voor alle holebi-wensouders die er aan denken (of er aan twijfelen) om een gezin met kinderen te stichten.