groeien

Foto door Pixabay op Pexels.com

No mud. No lotus.

Voor wie wat heeft met spiritualiteit kan – als je een moeilijk momentje of een moeilijke periode hebt met jezelf of met je baby – een helpende vraag zijn: wat, lieve baby, kom jij mij leren? Door het stellen van deze simpele vraag, breng je twee schijnbaar tegenstrijdige componenten: zelf-ontplooiing en moederschap, meteen weer wat dichter naar elkaar toe.

Want het is onder andere in en door het moederschap dat we enorm veel leren over onszelf en dat we aan onszelf en onze eigen thema’s kunnen werken.

Met een simpele vraag kom je dus eigenlijk al een heel eind ver als je reflecteert over de uitdagingen die het moederschap voor jou met zich meebrengt. En als je je bewust bent van die uitdagingen, dan kan je ook naar efficiëntere oplossingen zoeken en komt er dus weer iets meer ruimte vrij om, naast de uitdagingen die het moederschap met zich meebrengt, ook weer tijd te vinden voor andere interessante uitdagingen die dan weer (lekker even) buiten het moederschap liggen.

Wil je meer en diepere zin ervaren in je moederschap? Wil je stilstaan bij het diepere waarom van dit kind bij jou als moeder? Wil je op zoek gaan naar meer ruimte voor ‘jezelf’ zonder daarbij je kind tekort te doen? Ben je niet zo gelukkig in je job sinds je moeder bent geworden of brengt het moederschap jou op vlak van werk toch wel meer hommeles dan je aanvankelijk had gedacht? Vraag je je af wat de zin van dit alles eigenlijk is en hoe je er je leven kan naar gaan inrichten?
Ben je op zoek naar een klankbord om te reflecteren op dit soort diepere maar ook diep-menselijke vragen? Ook dan kan je bij Knooppunt Vijf terecht.