Lief voor je lijf

soup on white ceramic soup bowl

Als zwangere is het belangrijk om een aantal algemene richtlijnen (zie onderaan deze pagina) rond voeding in acht te nemen.  Daarnaast zijn er ook heel wat dingen die je kan doen om je baby èn jezelf extra in de watten te leggen door middel van het eten van gezonde voeding en het nemen van prenatale supplementen.  De meeste van deze supplementen bevatten echter vaak lactose, kunstmatige zoetstoffen, E-nummers etc… waardoor ze minder geschikt zijn voor vrouwen die daar last van ondervinden.  Het is daarom interessant om voor je zwanger bent te weten welke voeding jouw lichaam belast of net vitaliseert.

Let op! Sommige supplementen zijn echt gevaarlijk voor je baby! Slik dus niet eender wat, maar raadpleeg altijd een arts of vroedvrouw om je er van te vergewissen dat wat je wil nemen wel veilig is voor jou en je kindje!

Ben je gezond zwanger van een gezonde baby en wil je graag iets extra’s doen voor je kindje?  Dan kan je terecht voor een vitaliteits-gesprek om te kijken hoe jij je dagelijkse voeding nog meer kan optimaliseren in functie van je zwangerschap en je kindje.  Voor onze counseling bij vragen rond optimale voeding, baseren we ons op informatie van orthomoleculair geschoolde therapeuten en artsen.

Ook je vroedvrouw vertelt je vast alles over gezonde voeding en over waar je in het belang van je kindje en je zwangerschap op moet letten qua voeding.
Op volgende websites vind je ook heel wat informatie over “de basics”.

 

 

 

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close